Actualitate

Cererea lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor, amânată pentru a treia oară

Tribunalul Bucureşti a amânat luni, pentru 28 aprilie, judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor din cele două condamnări definitive, întrucât instanţa supremă nu a redactat motivarea deciziei din dosarul "Zambaccian".

Instanţa a amânat pentru a treia oară judecarea cererii lui Adrian Năstase, la fel ca şi la termenele trecute decizia fiind luată pentru că cei cinci judecători din completul care a decis condamnarea fostului premier în dosarul "Zambaccian" nu au redactat motivarea.

Magistratul de la Tribunalul Bucureşti care judecă cererea lui Năstase a dispus înaintarea către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unei cereri de urgentare a redactării motivării din dosarul "Zambaccian", dar şi a unei solicitări de transmitere, de către preşedintele ICCJ, a deciziei de condamnare în original. Instanţa a stabilit următorul termen de judecată în acest caz la 28 aprilie.


Adrian Năstase a fost prezent la termenul de luni, de la Tribunalul Bucureşti.

A treia amânare

Judecarea cererii formulate de avocaţii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor primite de fostul premier în dosarele "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian", respectiv de doi de închisoare şi de patru ani de închisoare, a fost amânată şi la primele două termene, din 3 februarie şi 3 martie, din acelaşi motiv, respectiv că instanţa supremă nu a redactat motivarea deciziei din dosarul "Zambaccian".


Adrian Năstase ceruse instanţei, în 3 martie, să se pronunţe doar pe baza minutei dosarului "Zambaccian", fără a mai aştepta motivarea deciziei dispuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter