Actualitate

Un tribunal francez recunoaşte cerşetoria copiilor drept maltratare

Un tribunal din Paris a invocat maltratarea în condamnarea la pedepse cu închisoarea a unui cuplu care îşi obliga doi copii mici să cerşească pe bulevardele capitalei franceze, relatează Le Figaro, în ediţia electronică.

Un cuplu a fost condamnat la începutul lui martie la opt luni de închisoare pentru că şi-a obligat doi dintre copii să cerşească.

"Este o premieră, cel puţin pentru jurisdicţia Paris", afirmă Palatul Justiţiei din capitala franceză. "De obicei astfel de infracţiuni sunt dificil de caracterizat", adaugă acesta.


Gemenii cerşeau împreună cu mama lor, o româncă în vârstă de 38 de ani, pe bulevardul Barbès, în cel de-al XVIII-lea arondisment al Parisului. Instalat în Franţa de mai mulţi ani, cuplul trăia fără un venit declarat. Tatăl, de naţionalitate franceză, era cunoscut de serviciile de poliţie pentru furturi. "Indiferent de vreme, ei erau îmbrăcaţi cu pantaloni de trening şi pulover, foarte murdare. Când era foarte frig, mama lor le mai dădea o pătură pe care o împărţeau între ei", a explicat o sursă apropiată de acest caz.

Alertată de persoanele care locuiesc în apropiere, poliţia a arestat-o la 10 ianuarie pe mama copiilor. În urma procesului, cei doi au fost condamnaţi la opt luni de închisoare. Ei vor trebui, de asemenea, să plătească o amendă de 500 de euro fiecăruia dintre copii. Aceştia din urmă au fost încredinţaţi unui centru de plasament.

abonare newsletter