Actualitate

Tunsoare la indigo în Coreea de Nord: Toţi bărbaţii trebuie să îşi aranjeze părul ca Kim Jong-un - FOTO

Toţi bărbaţii din Coreea de Nord trebuie să îşi aranjeze părul ca şi liderul suprem Kim Jong-un. Noile linii stilistice sunt trasate de autorităţi într-un regulament denumit Liniile directoare privind aspectul

Măsura a fost impusă mai întâi la instituţiile superioare de la Phenian în urmă cu două săptămâni, de unde s-a propagat în restul ţării, potrivit Digi24.ro.

Nu este pentru prima dată când statul nord coreean stabileşte astfel de reguli. P ână acum, femeile puteau alege din 18 stiluri de tunsori, iar bărbaţii dintr-un set de zece, toate foarte stricte şi de inspiraţie militară.


Tovarăşii nord-coreeni trebuie să se tundă o dată la 15 zile, pentru că părul lor nu trebuie să depăşească cinci centimetri. Argumentul: un păr mai lung reduce nutrienţii din creier. Bărbaţii mai bătrâni pot să îşi lase părul să crească până la şapte centimetri.

De altfel, părul lung este interzis atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Totuşi, femeile căsătorite pot improviza diferite coafuri, ceea ce permite diferenţierea lor de cele necăsătorite.

abonare newsletter