Actualitate

Încă un primar din Râmnicu Vâlcea ajunge după gratii pentru luare de mită

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Procurorii DNA spun că Emilian Frâncu ar fi cerut şi primit de la un om de afaceri 20.000 de euro pentru a-i facilita acestuia obţinerea contractului de construcţie pentru pasajul suprateran din estul oraşului. Pasajul traversează calea ferată, iar construcţia a început în luna iulie a anului 2012.

Procurorii spun că banii ar fi trebuit să ajungă la edil prin intermediul unei colaboratoare. Aceasta i-ar fi primit într-un plic, înmânat de omul de afaceri interesat de obţinerea contractului.


Emilian Frâncu este al doilea primar al municipiului Râmnicu Vâlcea acuzat de luare de mită. În ianuarie 2010, fostul primar al oraşului, Mircia Gutău, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, tot pentru luare de mită.

Fostul edil a ajuns după gratii pentru că a cerut 50.000 de euro de la patronul unei firme, pentru a-i elibera un certificat de urbanism.

Ultimele Stiri
abonare newsletter