Actualitate

Arestările din dosarul mafiei cărnii lovesc şi în floreşteni. Peste 100 de familii riscă să fie EVACUATE

Peste 100 de familii din Floreşti riscă să fie evacute din cauza unor nereguli legate de întabularea locuinţelor. Totul din cauza lui Sorin Seleșiu, unul dintre patronii firmei Michelangelo din Cluj, în prezent, arestat preventiv în dosarul mafiei cărnii. Acesta a derulat mai multe afaceri imobiliare în 2007, în Floreşti şi în Baciu.

Locatarii a patru blocuri din Floreşti, situate pe strada Muzeul Apei riscă să fie executaţi silit din locuinţe de către bancă din cauza unor nereguli legate de lipsa actelor de întabulare.

“Este vorba de 100 de locatari din patru blocuri din Floresti, strada Muzeul Apei, nr. 22-28. Multe dintre apartamente au fost achitate integral şi acuma riscăm să fim evacuaţi. Povestea durează de mai bine de şapte ani, timp în care am fost duşi cu zăhărelul, însă, datorită faptului că acum, unul dintre proprietari, şi anume Sorin Seleşiu a fost arestat în dosarul mafiei cărnii am pornit o serie de investigaţii, din care s-a aflat că e implicat şi fostul secretar de stat Valentin Şoneriu, proprietarul firmei constructoare a blocurilor CarmConstruct. E o datorie de ordinul sutelor de mii de euro, pe care cel mai probabil e necesar s-o achităm noi băncii pentru a nu începe licitaţia de vânzare şi ulterior de executare silită. Acum se discută cu avocaţi/notari/bănci pentru găsirea unei soluţii”, povesteşte Andra Călugăr, una dintre persoanele care riscă să fie evacuată.


Şase ani întârziere la întabulare

În vârstă de 37 de ani, Sorin Seleșiu a demarat începând cu 2006-2007 două proiecte imobiliare în Florești și Baciu.

În ambele cazuri, locatarii s-au plâns de întârzierile privind intabulările apartamentelor, multe plătite integral. Seleşiu, alături de un alt asociat, au ipotecat terenul în cadrul contractării unui credit bancar în valoare de 400.000 de euro.


În 2008, prefectul de atunci al Clujului, Călin Platon, s-a deplasat la fața locului, alături de reprezentanți ai Inspecției de Stat în Construcții. În urma vizitei, dezvoltatorul imobiliar a primit o amendă de 3.000 de lei.

Arestat preventiv

Zece persoane au fost arestate în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse din carne alterată. Printre ei se află şi Sorin Seleşiu, unul dintre patronii firmei Michelangelo din Cluj-Napoca, care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Potrivit datelor disponibile în Monitorul Oficial în septembrie 2010, firma Michelangelo era deținută de doi acționari, Radu Bogdan Curticiu, în vârstă de 35 de ani (în prezent arestat şi el pentru 30 de zile), și Sorin Seleșiu, în vârstă de 37 de ani, care dețineau fiecare câte un pachet de 50% din capitalul subscris.

Seleşiu, partener în imobiliare cu Șoneriu

Chiar dacă Sorin Seleșiu a demarat proiectele imobiliare din Floreşti şi Baciu, în 2007 acesta a înființat firma imobiliară Erste Construct, alături de Paul Benea și de Valentin Olimpiu Șoneriu, patronul CarmOlimp, din județul Brașov, cu afaceri în mezeluri și ulterior, în imobiliare, a cărei conducere a preluat-o de la părinții săi în 2004.


Valentin Şoneriu vine dintr-o familie a cărei avere o estimează la 24-25 de milioane de euro.

În ianuarie 2013 a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii, cu susținerea PNL. Șoneriu era considerat unul din cei mai bogați demnitari din cadrul Guvernului Ponta II. În februarie 2014, după ieșirea PNL de la guvernare, el și-a dat demisia din cadrul Guvernului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter