Actualitate

Distribuitorii de marfă, noua ţintă a hoţilor din Piaţa Mărăşti. Poliţia dă sfaturi iar hoţii rămân neprinşi

Cel puţin două persoane au rămas fără bani şi acte în Piaţa Mărăşti după ce maşinile acestora au fost prădate de hoţi. Aceştia profită de faptul că distribuitorii se îndepărtează de maşini pentru a-şi depozita marfa, lăsându-le suficient timp pentru a da lovitura. Ultimul furt a avut loc în urmă cu trei zile, iar hoţul nu a fost prins.

„În data de 17 martie am fost în Piaţa Mărăşti unde am adus marfă la un magazin din piaţă. În timp ce descărcam marfa, am fost urmărit de un individ care se tot perinda în zonă. După ce am dus un transport cu un cărucior am remarcat că acest individ era tot în zonă . La un moment dat am deschis maşina şi am luat borseta în care aveam acte de identitate şi bani şi cheile de la maşina personală. Am pus borseta sub bancheta maşinii în speranţa că e mai ascunsă de la vedere. Am armat maşina dar s-a dezarmat. În acest timp, am fost din nou la magazin pentru a aduce un frigider timp în care am fost deposedat de borsetă. Acel individ m-a urmărit şi a acţionat foarte rapid”, povesteşte Gheorghe Glogoveţan.

Acesta a mai precizat că a sunat 112 dar poliţia şi-a făcut apariţia abia după 30 de minute de la apel.


„Au mers prin piaţă şi au venit cu un răspuns foarte sec, nu funcţionează monitorul de la camera de supraveghere din cadrul pieţei. Oare administratorul pieţei ce rol are? Poliţia comunitară în loc să stea în acel loc ştiind că acolo se perindă multe maşini care aprovizionează piaţa, la ce folosesc aceşti poliţişti comunitari?”, a mai spus bărbatul.

Acesta a mai adăugat că nu este singurul care a fost prădat de hoţi, un alt coleg a fost deposedat de mai multe bunuri în acceaşi piaţă, fără însă a depune plângere la poliţie.


Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj au confirmat furtul.

„La data de 17 martie Poliţia a fost sesizată cu privire la sustragerea unei borsete din zona Piaţa Mărăşti. Un bărbat din Cluj ar fi lăsat într-o autoutilitară închisă, dar neasigurată, o borsetă în care se aflau documente personale şi bani. Poliţia continuă cercetările în vederea identificării persoanei care a săvârşit fapta şi recuperarea prejudiciului de aproximativ 2.000 de lei. Totodată, pentru evitarea unor astfel de situaţii poliţia recomandă să nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii bunuri de valoare şi să asiguraţi maşina chiar dacă vă îndepărtaţi pentru scurt timp”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.


Totodată, aceştia au negat faptul că poliţiştii s-au deplasat la incident după 30 de minute de la primirea apelului.

Potrivit unor surse, camerele de supraveghere existente în Piaţa Mărăşti sunt ale agenţilor economici din zonă, iar poliţiştii nu îi pot obliga pe aceştia să le pună la dispoziţie.


IPJ Cluj a făcut demersurile necesare şi a solicitat comercianţilor punerea la dispoziţie a filmărilor, dar până la această oră niciun agent economic nu a dat curs solicitării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter