Actualitate

Când l-a întâlnit Putin prima oară pe preşedintele SUA Ronald Reagan?

O întâmplare petrecută în 1988, în Rusia, a fost dezvăluită de curând de site-ul aerican Rare.us. Este vorba despre prima întâlnire a preşedintelui rus Vladimir Putin cu fostul preşedinte al SUA, Ronald Reagan.

Întâlnirea a avut loc cu ocazia unui summit organizat în luna mai 1988, la Moscova, de către Mikhail Gorbachev, la care a participat şi preşedintele SUA Ronald Reagan împreună cu soţia sa. În acea perioadă Vladimir Putin era doar un tânăr agent KGB.

Pe lista activităţilor din timpul vizitei preşedintelui american Ronald Reagan şi Primei Doamne a SUA a fost şi participarea la un spectacol de balet dar şi un discurs al Primei Doamne, la Leningrad, în faţa studenţilor ruşi.


Cea mai interersantă parte a vizitei a fost însă cea în care Gorbaciov l-a prezentat pe preşedintele american turistilor ruşi. Când Pete Souza, fotograful, le-a spus serviciilor secrete că a fost surprins de întrebările adresate de turişti preşedintelui american, unul dintre agenţi i-a răspuns că turiştii sunt de fapt agenţi KGB şi membirii ai familiilor acestora.

În fotografia alăturată, Reagan vorbeşte cu un tânăr. Bărbatul care stă lângă băiatul cu aparatul foto în jurul gâtului este nimeni altul decât Vladimir Putin.


Se pare că Putin, agent KGB, a fost deghizat în turist. Era imposibil ca preşedintele american să întâlnească cetăţeni obişnuiţi în Rusia anilor 1988.

Autorităţile ruse au negat însă că turistul cu aparatul foto atârnat în jurul gâtului era Putin.

Etichete: vladimir putin
Ultimele Stiri
abonare newsletter