Actualitate

Vietnamul şi Malaysia nu au găsit resturi ale avionului dispărut în zona indicată de un satelit chinez

Malaysia a trimis un avion către o zonă maritimă în care trei obiecte plutitoare au fost descoperite de către un satelit chinez, au anunţat autorităţile, în a şasea zi de căutări ale zborului MH370 Kuala Lumpur-Beijing, dispărut de pe radare cu 239 de persoane la bord

Vietnamul a anunţat joi că avioanele sale nu au reperat resturi într-o zonă în care au fost semnalate "obiecte plutitoare" de către un satelit chinez şi care ar putea să aparţină avionului de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut de pe radare sâmbătă.

"Am trimis în această (joi) dimineaţa două avioane (de tip) AN-26 pentru a inspecta zone maritime din apropierea Insulei Con Dao, unde au fost detectate trei obiecte suspecte de către un satelit chinezesc. Avionele au revenit fără să fi găsit ceva, pentru moment", a declarat pentru AFP Dinh Viet Thang, adjunctul directorului Aviaţiei Civile vietnameze.


Malaysia: "Zero observare"

Un avion malaysian trimis în zonă joi după-amiaza a facut aceeaşi constatare. "Zero observare", a scris într-un SMS trimis AFP şeful operaţiunilor aeriene malaysiene, Affendi Buang.


Un avion "a fost deja trimis pentru a studia informaţii cu privire la obiecte care apar în imagini captate de către un satelit chinez", a declarat ministrul Transporturilor Hishammuddin Hussein, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

China continuă căutările


China va continua operaţiunile de căutare a avionului de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, dispărut de pe radare sâmbătă, "atât timp cât va rămâne o rază de speranţă", a declarat joi premierul chinez Li Keqiang

"Nu vom renunţa să anchetăm cu privire la cel mai mic indiciu potenţial care va fi găsit", a subliniat premierul chinez într-o conferinţă de presă, afirmând că rudele celor 153 de pasageri chinezi de la bordul zborului MH370 "sunt consumaţi de angoasă".

Ultimele Stiri
abonare newsletter