Actualitate

Spectacolul extraordinar „Rigoletto” pe scena Operei din Cluj

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca anunţă un spectacol extraordinar, de curte veche: Rigoletto, de Giuseppe Verdi. Spectacolul va debuta miercuri, 12 martiede la ora 18.30.

Spectacolul extraordinar „Rigoletto” pe scena Operei din Cluj Spectacolul extraordinar „Rigoletto” pe scena Operei din Cluj

Opera, care pe data de 11 martie celebrează 163 de ani de la priemiera sa din Veneţia, aduce pe scena clujeană trei invitaţi de înaltă clasă: excepţionalul bariton George Petean, în  rolul lui Rigoletto, soprana Cristina Oltean, care o va interpreta pe Gilda şi tenorul Cosmin Ifrim, ca Duce de Mantua. Alături de aceştia vor completa armonios spectacolul Liza Kadelnik, Petru Burcă, Andrei Yvan şi Henrietta Almaşi. Orchestra se va afla sub bagheta dirijorului Horvath Jozsef, regia artistică şi scenografia sunt realizate de Emil Strugaru iar coregrafia de Adrian Mureşan.

Opera Naţională Română Cluj-Napoca vă deschide porţile fastoasei curţi a ducelui de Mantua, unde bufonul Rigoletto vă pofteste în lumea de vază a înaltei societăţi italieneşti într-un mod pamfletar şi jucăuş. Opera din trei acte, adaptată după piesa lui Victor Hugo, „Regele se amuză”,  ia o turnură dramatică atunci când în jocul amuzant al bufonului intervine pasiunea dintre fiica sa Gilda şi libertinul Duce de Mantua, care o vrea cucerită. Rigoletto încearcă să evite idila, însă e surprins de capcana unei răzbunări. Tocmai glumele sale mai vechi sunt cele care îi aduc blestemul final.


Spectacolul începe la ora 18.30 şi se încheie în jurul orei 21.00.

Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14, telefon: 0264-592.466, deschisă de luni până vineri între orele 11-17 şi cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei, la caseria din holul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter