Actualitate

Două cranii umane, găsite la o groapă de gunoi. Vezi unde!

Două cranii umane au fost găsite, miercuri, la groapa de gunoi din satul ieşean Conţeşti, comuna Valea Seacă, de către un bărbat care trecea prin zonă şi care l-a anunţat pe preotul din localitate, acesta, la rândul său, anunţând Poliţia.

"Au fost găsite în zona unei gropi de gunoi două cranii umane de către un bărbat care trecea prin zonă. A fost chemată Poliţia, craniile au fost preluate de criminalişti şi duse la Institutul de Medicină Legală, urmând să se stabilească atât provenienţa acestora, cât şi felul în care au ajuns acolo", a declarat, joi, pentru corespondentul Mediafax Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Sătenii i-au spus preotului bisericii din Conţeşti că cele două cranii ar fi fost deshumate din cimitirul local, însă acesta a declarat corespondentului Mediafax că nu a găsit urme de pământ proaspăt răscolit în cimitir şi că nu poate spune cu exactitate dacă cele două cranii provin de acolo.


"Sunt lucruri mai grave decât două căpăţâni găsite la groapa comună a satului care bănuiesc că au o vechime foarte mare. Ele pot proveni de oriunde. Groapa e undeva în afara satului, pe un deal, şi acolo se duce gunoiul din toată zona. Se putea, la un moment dat, ca cineva, prin curtea lui, să le găsească şi să le ducă acolo. Prin satul Conţeşti trece un pârâu, iar acesta s-a revărsat şi apele au intrat peste tot în sat. Eu cred că de acolo puteau să apară cele două căpăţâni", a spus preotul Petru Novac.

Acesta a adăugat că la groapa de gunoi au fost găsite candele şi coroane arse.


Craniile au fost duse la Institutul de Medicină Legală, care nu a terminat analizele desfăşurate pentru a putea determina vechimea şi provenienţa acestora.

Ultimele Stiri
abonare newsletter