Actualitate

Neglijenţă crasă: O plantaţie de arbori a ars într-un incendiu în Bonţida

Incendiu de vegetaţie uscată într-o plantaţie de arbori din comuna Bonţida. Pompierii clujeni au intervenit joi după amiaza pentru stingerea unui incendiu. La acţiunea de stingere a incendiului au participat peste 20 de persoane, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Cluj, ai Primăriei Bonţida şi localnici.

„În această perioadă ne-am mai confruntat cu incendii de vegetaţie uscată, dar în acest caz suprafaţa a fost mai mare. Este vorba despre un incendiu pe o plantaţie de arbori. 20 de oameni au participat la stingerea incendiului, pompieri, angajaţi ai Primăriei Bonţida, lucrători silvici. Incendiul a fost stins. Facem cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea incendiului”, spun reprezentanţii ISU Cluj.

Cel mai probabil, cauza incendiului a fost nesupravegherea corespunzătoare a arborilor după toaletare, având în vedere că a început curăţenia de primăvară, iar oamenii dau foc miriştilor fără a mai asigura supravegherea.

Etichete: pompieri cluj
abonare newsletter