Actualitate

VIDEO Descinderi la hoţii de fier din Combinatul Dej. Paznicii le-au fost complici

Reţeaua de hoţi care furau fier vechi de pe platforma fostului Combinat de Celuloză şi Hârtie din Dej a fost “zguduită” miercuri dimineaţa de poliţistii dejeni.

Lucrătorii Poliţiei municipiului Dej, împreuna cu Serviciul de Acţtiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi Jandarmeria au executat mai multe descinderi la locuinţele unor persoane din Dej şi Căşeiu suspectate ca în perioada decembrie 2013 – martie 2014 au furat materiale feroase şi neferoase de pe Platforma Combinatului de Celuloză şi Hârtie din Dej, în valoare totală de 100 000 lei.

Furturile ar fi avut loc noaptea, în complicitate cu agenţii firmei de pază angajate să asigure paza Combinatului, potrivit dejeanul.ro.


În urma activităţilor desfăşurate de oamenii legii, opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, printre care şi şeful de dispozitiv care asigură paza în Platforma Industrială Nord. Alţi patru suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Gruparea a furat din combinatul dejean materiale din fier, cabluri de cupru şi alte materiale, pe care ulterior le comercializau la punctele de colectare a fierului vechi. Agenţii de pază primeau o parte din banii proveniţi din vânzarea materialelor furate pentru a închide ochii atunci când suspecţii intrau noaptea în combinat.


Mâine, toţi cei opt vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. În această după-amiază, când cei opt suspecţi au fost transportaţi la centrul de retinere de la Cluj-Napoca, rudele acestora s-au adunat în faţa Poliţiei municipiului Dej pentru a aştepta veşti despre anchetă. Preventiv, poliţiştii au format un cordon să-i ţină pe oameni pe trotuarul opus pentru ca lucrurile să nu scape de sub control.

abonare newsletter