Actualitate

Clujul va aveau un nou teatru independent: Reactor de creație și experiment

Clujenii vor avea un nou spațiu cultural începând din această lună. Este vorba despre ”REACTOR de creație și experiment”, un proiect dedicat tinerilor artiști, care își propune să devină un teatru independent în Cluj-Napoca. Lansarea noului proiect clujtural va avea loc vineri, 21 martie 2014, ora 17:00, pe strada Petofi Sandor, nr 4.

Clujul va aveau un nou teatru independent: Reactor de creație și experiment Clujul va aveau un nou teatru independent: Reactor de creație și experiment

Cu ocazia lansării noului spațiu cultural ”Reactor de creaţie şi experiment”, în perioada 21 – 23 martie 2014 va avea loc un maraton al artei de 24 de ore, în cadrul căruia se vor prezenta numeroase acte artistice a câte 15 minute fiecare. Programul mai cuprinde o conferință publică cu tema ”Pasul spre mișcarea artistică independentă”, un spectacol de teatru-sport al trupei JustPushPlay și un concert Ada Milea iar intrarea este liberă.

”Vom  mobiliza astfel mai bine de 80 de artiști clujeni din toate domeniile sub deviza „Caută o reacție!”. Intrarea va fi liberă, deoarece obiectivul acestui eveniment este de a face vizibil potențialul artiștilor clujeni și de a oferi o monstră din ceea ce ne dorim să facem în Reactor”, transmit realizatorii proiectului cultural.


Noul spațiu cultural cuprinde un studio de teatru, un spațiu expozițional și un spațiu neconvențional.

Acest proiect s-a născut din dorința unor tineri actori de a găsi un loc în care să își investească timpul, ideile, energia și care să le asigure libertatea artistică și continuitatea necesare pentru a-și face auzite vocile. Reactor își propune să devină un teatru independent activ în Cluj-Napoca și totodată, un centru de creație deschis tuturor artiștilor care au ceva de spus.


”Obiectivul nostru principal este oferirea unui spațiu cultural alternativ care să permită vizibilitatea unei noi generații de artiști. Necesitatea unui astfel de spațiu se resimte și din perspectiva consumatorului – publicul clujean nu este obișnuit cu existența unui teatru independent care să îi prezinte în mod constant o ofertă, iar Clujul nu are la ora actuală suficiente spaţii culturale accesibile, cu atât mai puţin un teatru independent stabil”,mai adaugă realizatorii proiectului.

abonare newsletter