Actualitate

KIEV: Moscova a declarat RĂZBOI. Trupe ruse au înconjurat unităţi militare ucrainene. Reuniune NATO

Tensiunile dintre Moscova şi Kievul post-Ianukovici au explodat sâmbătă, în momentul în care Rusia a dat undă verde unei intervenţii militare în Ucraina, sub motivaţia protejării intereselor proprii în ţara vecină.

Sursa foto realitatea.net Sursa foto realitatea.net

Evenimente îngrijorătoare au avut loc deja în Crimeea rusofonă, care a fost izolată de restul Ucrainei de trupele dislocate pentru a securiza regiunea care găzduieşte flota Rusiei de la Marea Neagră, scrie realitatea.net. Numeroase demonstraţii pro-Moscova, dar şi violenţe, au avut loc şi în alte oraşe din estul Ucrainei, semn al unei ofensive pe toate planurile a Rusiei. În vreme ce Vladimir Putin a anunţat că nu a luat încă o decizie finală privind intervenţia, SUA şi NATO au cerut Rusiei să detensioneze situaţia şi şi-au anunţat susţinerea pentru integritatea şi suveranitatea Ucrainei. 

Trupe ruse au înconjurat, duminică, trei unităţi militare ucrainene din regiunea autonomă prorusă Crimeea, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene citate de CNN.


Potrivit surselor citate de CNN, militarii ruşi le cer celor ucraineni să se predea fără a opune rezistenţă.

Alianţa Nord-Atlantică cere Rusiei să înceteze activităţile militare în Ucraina, avertizând că operaţiunile ruse reprezintă "o ameninţare pentru pacea şi securitatea Europei".

Ultimele Stiri
abonare newsletter