Actualitate

Regionala CFR Cluj va reabilita 17 poduri şi tuneluri de cale ferată

Ministerul Transporturilor a semnat miercuri, 26 februarie 2014, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea a 17 poduri, podețe şi tuneluri de cale ferată de pe raza Regionalei Căi Ferate Cluj.

Valoarea totală a lucrării este de 142 de milioane de lei iar realizarea acesteia va duce la creșterea gradului de siguranță a traficului feroviar de mărfuri și pasageri pe calea ferată și la îmbunătățirea confortului călătorilor prin mărirea vitezei de circulație. Lucrările urmează să fie demarate în vară acestui an și, potrivit calendarului, vor fi finalizate în iulie 2016, conform Agerpres.

În perioada imediat următoare va fi terminată documentația de finanțare pentru alte două proiecte de infrastructură. Unul dintre acestea vizează modernizarea aeroportului din Iași prin construirea unei piste noi și a unui terminal de pasageri, precum și prin extinderea platformei actuale de parcare pentru aeronave. Pentru aceste lucrări va fi alocată suma de 258 de milioane de lei. Următorul proiect, în valoare de aproximativ 90 de milioane de lei, presupune realizarea Centrului Intermodal Brașov, care va permite transferul mărfurilor între modurile de transport, respectiv de la garniturile de tren către tiruri și invers.


"Aceste proiecte a căror valoare totală depășește 490 de milioane de lei vor fi finanțate cu fonduri europene din Programul Operațional Sectorial Transport și vor fi realizate în următorii doi ani. Efectele vor fi creșterea confortului pasagerilor și îmbunătățirea condițiilor pentru transportul mărfurilor", a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter