Actualitate

Transport gratuit pentru 18.700 elevi din Cluj-Napoca, începând cu 1 martie

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca distribuie, de miercuri, abonamentele gratuite pe două linii de transport în comun pentru elevii din municipiu.

Din 1 martie intră în vigoare proiectul prin care elevii din Cluj-Napoca beneficiază de gratuitate pe două linii la transportul în comun. Abonamentele sunt destinate elevilor de la școlile de stat, dar și de la școlile private care trebuie să ajungă la școală sau la activitățile extrașcolare cu transportul în comun. “Abonamentul este valabil pentru tot anul școlar, inclusiv pe perioada vacanțelor. Gratuitatea se aplică și pentru elevii de la școlile private. Din anul școlar următor, nu vor mai fi distribuite abonamente gratuite elevilor care au avut nota scăzută la purtare în semestrul II”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.

În urma discuțiilor cu directorii școlilor, conducerea Primăriei Cluj-Napoca a decis să elimine gratuitatea pentru nota scăzută la purtare din orice motiv.


18.700 elevi au depus solicitări pentru eliberarea abonamentelor gratuite. S-a dublat numărul lor față de anul trecut.

Primăria a alocat 1 milion euro pentru susținerea transportului gratuit pe anul 2014.


Primii trei elevi din Cluj-Napoca au primit, miercuri, abonamentele gratuite, fiind înmânate chiar de primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter