Actualitate

Cluj-Napoca a devenit orașul cu cel mai scump tarif la taxi din țară

Cluj-Napoca a devenit oraşul cu cele mai mari tarife la taxiuri, aproape dublu faţă de București, după ce o firmă de profil a crescut preţul la 2,25 de lei pe kilometru, în baza unei hotărâri a Consiliului Local ce permite indexarea tarifului maximal.

Firma a profitat de decizia autorităţilor locale, care le permite operatorilor să practice tariful maximal şi a ridicat preţurile, de la 1,79 de lei până la 2,25 de lei pe kilometru, pe timp de zi, şi de la 1,99 de lei la 2,5 lei, pe timp de noapte. Vestea şi mai rea pentru clujeni este că până cel târziu pe 5 martie toate companiile îşi vor alinia tarifele.

Noul tarif la taxi din Cluj le depăşeşte pe cele practicate în alte oraşe precum Timişoara, Iaşi, Constanţa sau Craiova. Capitala are unul dintre cele mai mici tarife, la 1,39 lei pe kilometru.


Conform taximetre.ro, în alte oraşe din ţară tarifele sunt după cum urmează: Alba-Iulia 2,2 lei/km, Timişoara 2,19 lei/km, Deva 2,10 lei/km, Iaşi 1,99 lei/km, Constanţa 1,79 lei/km, Braşov şi Craiova 1,35 lei/km.

Ultimele Stiri
abonare newsletter