Actualitate

Focuri de armă cu muniţie de RĂZBOI la Kiev: Cel puţin 10 morţi în noile violenţe. PARLAMENTUL și GUVERNUL sunt evacuate

Focuri de armă cu muniţie de război se desfăşoară joi în centrul Kievului, susţine un fotoreporter al AFP. Protestatarii au determinat forţele de securitate să se retragă din Piaţa Independenţei, în timp ce poliţia susţine că 20 dintre agenţii săi au fost răniţi. Clădirile Parlamentului și Guvernului au fost evacuate.

Cel puţin zece manifestanţi au fost împuşcaţi mortal, joi, în violenţele din centrul Kievului, anunţă AFP.

Televiziunea ucraineană Espreso.TV a difuzat joi imagini în care se puteau vedea cadavrele a cinci protestatari în apropierea unei cafenele din faţa hotelului Kazaţkii, din Piaţa Independenţei din Kiev.


Anterior, un jurnalist al AFP anunţase că cel puţin un manifestant a fost ucis şi alţi zece au fost răniţi.

Parlamentul a fost evacuat

Protestatarii au ajuns la clădirea Rada, care găzduieşte Parlamentul Ucrainei, iar poliţia a fost nevoită să se retragă în parcul Mariinsky din apropiere. Parlamentul este evacuat de urgenţă, scrie Russia Today.


"A fost declarată evacuare de urgenţă", le-a spus parlamentarul Volodimir Litvin jurnaliştilor, în timp ce părăsea clădirea, joi dimineaţa, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

Potrivit agenţiei ruse Interfax, câteva sute de susţinători ai Guvernului s-au adunat în apropierea clădirii Parlamentului pentru a "apăra Constituţia".


Potrivit poliţiei, protestatarii ar fi înarmaţi.

Evacuare de urgență a Guvernului

În această dimineață a început evacuarea guvernului Ucrainei, pe fondul contraofensivei protestatarilor, care au forțat trupele speciale antirevoltă Berkut să se retragă din Piața Independenței.


Funcționarii guvernului ucrainean au primit ordin să evacueze de urgență clădirea executivului din strada Grușeveski.

Conform relatărilor televiziunii ucrainene Inter, protestatarii au trecut la ofensivă joi dimineață și în prezent se îndreaptă spre clădirea parlamentului, care de asemenea a fost evacuată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter