Actualitate

Băsescu cere revocarea ASF: "E o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici"

Preşedintele Traian Băsescu cere revocarea întregii conduceri a ASF.

“Cer Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a ASF. Este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi”, a  declarat preşedintele Traian Băsescu.

El a mai spus că întreaga conducere a ASF-ului seamănă cu un "arbore genealogic al USL".


"Fie că vorbim de Ruşanu, Daianu, Ursache, soţia dl Chitoiu, de Dan Mircea Popescu, ce legătură o avea cu ASF, când a fost ministru la Muncă, fie de doamna Zgonea, de consilierii premierului, toată această cloacă trebuie curăţată şi făcut din ASF o instituţie cu autoritate profesională şi morală. Poate o să spuneţi de ce spun de dl Daianu, că are o imagine bună, dar îl ştiu când a fost ministru în vremea Convenţiei, nu a fost în stare de nimic. După ce s-a dovedit foarte priceput în afacerile personale cu Sima, a venit să-şi recupereze pierderile la ASF. Îl invit să aibă decenţa să-şi recupereze pierderile din altă parte. Iar Rusanu nu are nicio legătură cu piaţa de capital. Taxele impuse pieţei pentru a-şi putea susţine salariile sunt nepermise şi fac viaţa grea firmelor, sunt  mult prea mari faţă de dimensiunile pieţei. Dacă priviţi cu atenţie la incompetenţa din ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL, cu nume, năşii", a spus Băsescu.

El a adăugat că este necesară curăţarea ASF-ului de incompetenţi. "Cer Parlamentului să îşi ia rolul în serios şi să cureţe imediat ASF, organizând un sistem de desemnare a conducerii şi a angajaţilor care să elimine cleintelismul şi incompetenţa. Nu ne putem juca cu o piaţă de 10 milarde euro. Se pare că domnul Ruşanu, Dăianu şi Ursache sunt cel mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor. Nu găsim alţii mai bine plătiţi decât ei. Niciunul nu are competenţe pe piaţa de capital. Se puteau selecta oameni care lucrează efectiv, care ştiu fenomenele, riscurile", a declarat preşedintele Băsescu.

Etichete: traian basescu asf
Ultimele Stiri
abonare newsletter