Actualitate

Dan Radu Rușanu, directorul ASF, își vinde vila patrimoniu de 1 milion de euro din Prahova

Unul dintre cei mai bine plătiţi români, directorul Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, scoate la vânzare o vilă evaluată la peste un milion de euro.

Vila face parte din patrimoniul judeţului Prahova şi va fi scoasă la vânzare prin intermediul unei companii deţinute de familia Ruşanu. Imobilul nu a fost deschis niciodată turiştilor, ci a fost folosit ca reşedinţă de vacanţă, potrivit digi24.ro.

Familia directorului ASF mai deţine un hotel de patru stele în Sinaia, care are 180 de camere, un centru de conferinţe cu 11 săli, trei restaurante, un centru spa cu piscină şi un centru de divertisment.


Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, are un salariu net de 14.000 de euro pe lună, fiind unul dintre cei mai bine plătiţi angajaţi din instituţii publice din România.

Salariile de zeci de mii de euro au ieşit la iveală după ce printr-o ordonanţă de urgenţă s-a propus reducerea numărului membrilor din conducere şi angajarea lor pe condiţii profesionale.


Iată lista celor mai bine plătiți angajați ai ASF:

►Dan Radu Ruşanu, şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară este cel mai bine plătit. Pe hârtie, are un venit de 14 mii de euro, însă în mână, în ultimele 2 luni din 2013, el a câştigat peste 72.0000 de euro, brut.

►Prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu, cu un salariu de 12 mii de euro, a încasat un venit brut de peste 68.000 de euro în noiembrie şi decembrie 2013.

►Şi vicepreşedinţii din ASF au primit lefuri de zeci de mii de euro. Mircea Ursache, Ion Giurescu şi Corneliu Silviu Moldoveanu se pot lăuda cu salarii de aproape 50 de mii de euro în ultimele două luni din 2013.

Pe lista celor mai bine plătiţi angajaţi ai ASF apar şi soţii, foste soţii sau copiii unor politicieni importanţi.

►Laura Elena Chiţoiu, soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi fina preşedintelui ASF, Dan Radu Ruşanu, a obţinut un venit brut de peste 19.000 euro în ultimele două luni ale anului 2013.

►Aura Gabriela Socol, soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta, a încasat peste16.000 de euro.

►Cam tot atât Iuliana Luiza Scutaru, soţia liderului grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor.

►Aproape 11 mii de euro a ridicat de la ASF în două luni şi Remus Cătălin Câmpeanu, fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Ceva mai mult, Răzvan Wlassopol, soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

►Ana Maria Tudor, fiica vicepremierului Gabriel Oprea, a încasat un venit brut de aproape 10.000 de euro.

►Iar fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Cristina Zgonea, a încasat aproape 17 mii de euro în noiembrie şi decembrie.

 


 

Etichete: asf dan rusanu
abonare newsletter