Actualitate

Consulatul General al Ungariei la Cluj, despre accidentul din centrul oraşului: Angajatul nostru este NEVINOVAT

Reprezentanţii Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca au precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că din punctul lor de vedere, angajatul care a fost implicat marţi seara în accidentul de circulaţie din centrul Clujului este nevinovat.

Un tânăr de 17 ani a fost accidentat grav marți seara, de către o mașină de lux înmatriculată cu numere de corp diplomatic în timp ce încerca să traverseze strada Regele Ferdinand.

 „Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca a aflat cu regret despre accidentul rutier, care a avut loc in seara zilei de 18. februarie 2014. Conform cercetărilor efectuate până în prezent, angajatul Consulatului General este nevinovat, și a procedat legal pe tot parcursul evenimentului. Consulatul dorește însănătoșire grabnică tânărului implicat în accident. Mulțumim pentru corectidudinea și promptitudinea de care au dat dovadă autoritățile române”, se arată în documentul citat.


Polițiștii clujeni susțin că victima are 17 ani, iar în urma acestui accident a suferit răni grave, între care traumatism cranio cerebral și fractură de umăr.

"Din punctul nostru de vedere am catalogat accidentul ca fiind unul grav. Bărbații din mașina cu numere de corp diplomatic vorbesc limba franceză. Acum facem cercetări să stabilim cine se face vinovat de producerea acestui accident, pietonul sau șoferul mașinii Consulatului Maghiar. Este posibil ca pietonul să nu fi trecut strada pe la trecerea de pietoni și să aibă și el gradul lui de vinovăție", a declarat un polițist din cadrul IPJ Cluj.


Martorii oculari susțin că un autoturism Mercedes S Class a lovit un pieton, și l-a transportat pe capotă pe o distanță de peste 30 de metri.

 "Am auzit o bufnitură și când m-am întors era o mașină cu numere de corp diplomatic CO 168127 care a lovit un pieton. Bărbatul era întins pe jos și din mașină au coborât patru bărbați care s-au grăbit să urce victima în mașină pe bancheta din spate. Au vrut să plece dar au oprit și au rămas la fața locului. Cred că li s-a spart baia de ulei pentru că era plin de ulei de motor la fața locului. Alte persoane au sunat la 112", spune un martor ocular, potrivit aceleași surse.

Ultimele Stiri
abonare newsletter