Actualitate

UPDATE: Ministrul Câmpeanu nu comentează PENSIA ILEGALĂ a soțului, dar „amenință” cu TĂIEREA ALOCAȚIILOR pentru copii!

O anchetă realizată de Centrul de Investigaţii media dezăluie faptul că, Mariana Câmpeanu, actualul ministru al Muncii, i-a dat in 2005, in calitate de sefa a Casei de Pensii Ilfov, "in conditii suspecte" sotului sau, Iulian Campeanu, pensie si indemnizatie de insotitor, ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate deşi acesta nu suferea de nicio boală gravă.

UPDATE:

Mariana Câmpeanu a refuzat să comenteze dezvăluirile referitoare la pensia de invaliditate a soţului ei, dar revine cu ideea de a economisi bani la buget tăind o parte din alocaţiile pentru copii.
Câmpeanu a declarat astăzi că nu a renunțat la ideea de a exclude de la alocaţia de stat de 42 de lei copiii care nu provin din familii nevoiaşe. Decizia ar urma să fie luată după un studiu referitor la un „pachet de bază minim pentru bunăstarea copiilor”.

Fiecare copil din România, cu vârsta între 2 şi 18 ani (aproximativ 3,8 milioane), primeşte lunar o alocaţie de stat de 42 de lei.


Potrivit Hotnews.ro, care a preluat anchetă celor de la Centrul de Investigaţii Media, doar din indemnizaţia pentru însoţitor  - pe care o primeşte odată cu pensia - Iulian Câmpeanu a încasat, din 2005 şi până în prezent, 54.184 de lei.

În 2 martie 2005, Iulian Câmpeanu depune la Casa de Pensii Ilfov – condusă de soţia sa din februarie 2001 până în aprilie 2007, când a devenit director la Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale – o cerere de acordare a pensiei de invaliditate. Documentul, disponibil în dosarul său de pensionare, este completat necorespunzător, nefiind clar cărei Case de pensii îi este adresat, afirmă Centrul de Investigaţii Media, care notează că acesta nu conţine seria şi numărul niciunui document pe care îl depune alături de ea. Cu toate astea, cererea este înregistrată de Casa de Pensii Ilfov la doar o zi după ce soţul pe-atunci directoarei Marianei Câmpeanu îşi întrerupe, cu acordul părţilor, contractul cu firma Grup Meteor Construct din Ilfov la care lucra.


După nici o săptămână, în 8 martie 2005, medicul Barbu Cerbulescu - medic specialist de expertiză muncii şi angajat al Casei de Pensii Ilfov conduse de Mariana Câmpeanu - dă domnului decizia asupra capacităţii de muncă numărul 1269.

Aşadar, notează site-ul citat, Iulian Câmpeanu a făcut cererea de acordare a pensiei de invaliditate înainte de a primi decizia medicală prorpiu-zisa din partea medicului specialist în expertiză medicală Barbu Cerbulescu, anticipând o decizie medicală favorabilă de încadrare ca invalid.


Şi decizia medicului Cerbulescu este completată într-un mod cel puţin bizar, potrivit sursei citate: nu conţine nicio referire la vreun dosar medical, nu are decât o semnătură, deşi sunt necesare alte două, conform respectivului formular, şi, cel mai important, la rubrica "diagnostic clinic" conţine o serie de formulări "destul de generale", o parte dintre bolile de care suferă Iulian Câmpeanu sunt nişte patologii relativ comune: steatoză hepatică, ateroscleroză, aritmie (cardiacă) sau ulcer duodenal cronic. Restul afecţiunilor sunt, potrivit specialiştilor, insuficient detaliate  conform specialiştilor consultaţi de Centrul de Investigaţii Media.

Ultimele Stiri
abonare newsletter