Actualitate

Cum va arăta noul Galaxy de la Samsung - VIDEO

Noul smartphone Galaxy al Samsung Electronics, Samsung Galaxy S5, care va fi lansat săptămâna viitoare la Mobile World Congress din Barcelona, va avea un ecran mai mare, de 5,2 inci, şi mai performant decât modelul S4, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Bloomberg.

Noul telefon, cu baterie şi cameră îmbunătăţită, va fi lansat aproximativ în acelaşi timp cu o nouă versiune a smartwatch-ului Galaxy Gear, a spus sursa.

Preţul noului smartphone ar putea fi mai mic decât al modelelor precedente din seria S, a spus o altă sursă. Vânzările Galaxy S4, lansat anul trecut, sunt sub aşteptările analiştilor.


Samsung a adăugat noi funcţii ultimei versiuni a celui mai popular produs al său, care s-ar putea numi S5, în încercarea de a compensa scăderea cererii pentru smatphone-urile premium, concurenţa modelelor Apple şi a producătorilor chinezi, care vând astfel de produse şi cu 100 de dolari.

"Trebuie să găsească o cale prin care să convingă utilizatorii să aleagă brandul Samsung, între diferite tipuri de telefoane, pentru a concura mai bine Apple", a declarat Roberta Cozza, analist la Gartner, potrivit Mediafax.


Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze în legătură cu specificaţiile tehnice ale noului Galaxy.

Vânzările Galaxy S4 au încetinit după lansarea în septembrie a iPhone 5s de către Apple, care include un senzon de identificare a amprentei digitale.


Samsung se va concentra pe promovarea elementelor îmbunătăţite de securitate, a camerei foto şi a integrării cu dispozitive precum Galaxy Gear, a spus una din surse.

Samsung nu a comunicat încă preţul noului Galaxy operatorilor de telefonie, pe fondul discuţiilor că produsul ar trebui să fie mai ieftin decât modelele S precedente.


Livrările de telefoane mobile ale Samsung au scăzut în trimestrul patru al anului 2013 la 112 milioane unităţi, de la 113,6 milioane unităţi în urmă cu un an. Cota de piaţă s-a redus la 22,9% de la 23,5% în 2012.

Samsung a vândut 63,5 milioane de telefoane S4, care au ecrane de 5 inci şi camere de 13 megapixeli, de la lansarea acestora pe piaţă în aprilie 2013, potrivit estimărilor analiştilor. În cazul Galaxy S3, vânzările au atins 65,6 milioane unităţi. Samsung nu publică date referitoare la vânzările unui anumit produs.


Apple a comercializat 51 de milioane de iPhone-uri în trimestrul încheiat în decembrie, după lansarea de noi versiuni în luna septembrie.

 

Etichete: samsung
Ultimele Stiri
abonare newsletter