Actualitate

Clujul câştigă în faţa aeroportului din Târgu Mureş

După ce săptămâna trecută Ryanair a renunţat la operaţiunile sale de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, Constanţa, din aprilie 2014, odată cu începerea orarului de vară, cursele Ryanair de la Târgu Mureş spre Bruxelles vor fi şi ele suspendate. În schimb, Wizz Air va suplimenta zborurile către Bruxelles de pe Aeroportul din Cluj.

“Din cauza lipsei de aeronave, regretăm încetarea operaţiunilor la Târgu Mureş în vara care vine. Totuşi, numărul avioanelor noastre va creşte începând din septembrie 2014 când va fi livrată prima dintre cele 175 de aeronave noi de la Boeing”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

„Prin urmare, situaţia la Târgu Mureş devine din ce în ce mai incertă având în vedere că şi TAROM îşi va reorganiza activităţile de la aerogara transilvăneană. Doar Wizz Air îşi mai menţine încă o prezenţă importantă pe Aeroportul “Transilvania” deocamdată dar va fi interesant de văzut până când, având în vedere ofensiva celorlalte două aerogări din apropiere, adică Aeroportul “Avram Iancu” din Cluj şi Aeroportul Sibiu”, scriu jurnaliştii de la newsair.ro.


Potrivit unor surse, compania Wizz Air va suplimenta cu un zbor cursele spre Bruxelles. Modificarea ar urma să intre în vigoare cu data de 1 aprilie. Momentan, Wizz Air operează două curse pe săptămână spre Bruxelles, în ziua de marţi şi sâmbătă.

Ryanair a început să zboare la Târgu Mureş anul trecut pe 30 aprilie. Potrivit cifrelor oficiale furnizate NewsAir.ro de către reprezentanţii aerogării, Aeroportul “Transilvania” a înregistrat, în 2013, un număr de 363.389 de pasageri, în creştere faţă de anul precedent.


Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a înregistrat în 2013 peste un milion de pasageri.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană  low-cost din Europa Centrala şi de Est.

abonare newsletter