Actualitate

AFLĂ ce amendă vor primi şoferii din Cluj care nu respectă bicicliştii

Un nou regulament privind modul de oprire, staţionare şi parcare pe domeniul public din Cluj-Napoca va fi supus votului consilierilor în şedinţa de joi.

Şoferii care nu respectă regulamentul de parcare vor fi sancţionaţi cu amenzi între 200 şi 400 lei după aprobarea noului regulament. Primarul Emil Boc a declarat că s-a urmărit o mai bună reglementare a cadrului legal necesar pentru sancționarea șoferilor care: parchează pe pistele de bicicliști și zonele pietonale din întreg orașul; obstrucționează accesul la garaje legal amenajate sau spre parcările legal deținute; blochează accesul către instituții publice precum grădinițe.

“Anticipând finalizarea proiectului Cluj Bike, am urmărit ca Poliția locală să aibă toate instrumentele necesare pentru asigurarea condițiilor de trafic pe care bicicliștii le merită. Îmbunatațirea condițiilor de circulație cu mijloace alternative de transport (biciclete, transport în comun etc.) este o prioritate pentru Primaria Cluj-Napoca și acționăm pe mai multe direcții în acest scop. Este doar una dintre componentele prin care urmărim decongestionarea traficului din oraș pe termen lung”, a afirmat primarul.

 

abonare newsletter