Actualitate

Concurs pentru realizarea afișului TIFF din acest an

Anul acesta, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorul TIFF, îi invită pe toţi cei care consideră că au idei şi puterea de a le exprima vizual să ofere propria propunere grafică pentru afişul celei de-a 13-a ediţii a festivalului.

Conceptele dezvoltate pentru fiecare ediţie s-au bazat pe o direcţie clară - parodierea clişeelor de la Hollywood. Ediţia din 2013 a fost însă excepţia de la regulă. Anul trecut, organizatorii l-au invitat pe regizorul Cristi Puiu să-şi expună propriul concept, pe care acesta l-a construit în jurul actriţei Luminiţa Gheorghiu.

APFR precizează că vor fi luate în considerare toate lucrările trimise pe adresa info@tiff.ro până pe 10 martie, ora 24.00.


Fiecare înscriere trebuie să conţină propunerea vizuală, o scurtă prezentare a conceptului şi o scurtă prezentare a autorului/autorilor.

"Ne dorim păstrarea unei identităţi vizuale puternice, la fel ca anii trecuţi, fără să continuăm neapărat direcţia de parodie a clişeelor hollywoodiene", se spune pe site-ul TIFF.


Potrivit organizatorilor festivalului, conceptul poate păstra, într-o formă mai evidentă sau mai subtilă (rămâne la opţiunea creativului), legătura cu "Transilvania" şi toate mărcile culturale ale acestui spaţiu. "Evident, este doar o posibilă direcţie şi nu o condiţie impusă. Dimpotrivă, vom aprecia propuneri curajoase şi originale, ale căror concepte diferă faţă de cele folosite în anii precedenţi. Recomandăm evitarea unor direcţii mult prea bucolice, care să dea imaginea unui festival de film antropologic. Sau a relaţionării TIFF cu clişeul «Transilvania - horror films», TIFF nefiind un festival de filme horror", mai spun organizatorii festivalului.

Aceştia recomandă şi evitarea şabloanelor vizuale, precum pelicula de film, aparat de filmat etc.


Ediţia a 13-a a festivalului va avea loc între 30 mai şi 8 iunie, la Cluj-Napoca.

 

Etichete: tiff
Ultimele Stiri
abonare newsletter