Actualitate

Chireac şi Chiuariu au pierdut procesul în scandalul Ericsson

Judecatorii i-au respins marţi, 4 februarie 2014, cererea lui Bogdan Chireac în ceea ce-l priveşte pe jurnalistul Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Adevarul, care a publicat o serie de dezvăluiri privind implicarea analistului în scandalul Ericcson.

Potrivit Reportervirtual.ro Liviu Avram a arătat în investigaţia sa cum Bogdan Chireac a beneficiat de 640.000 de dolari din această afacere, in care misiunea lui era să platească politicieni romani pentru sustinerea intereselor Ericsson. Chireac i-a cerut lui Avram aceeasi suma ca daune morale. Avocatul lui Tudor Chiauriu, fostul ministru al Justitiei, a introdus cererea la solicitarea lui Chireac, dar procesul a fost pierdut într-o prima fază. Mai sunt însă două căi de atac. 

Chireac cere daune materiale

Bogdan Chireac s-a plans instantei ca a pierdut un contract de consultanta de 200.000 de euro cu un bancher elvetian. Bancher care a declarat ulterior la notar ca si-a retras oferta pentru ca nu vrea sa fie implicat in niciun scandal. Doar că Liviu Avram a demonstrat in fata instantei ca si bancherul a fost angrenat in scandalul Ericsson. Documentul privind posibilul contract de consultanta a fost facut dupa inceperea procesului. Proces in care a Chireac a aratat cat de apropiat a fost de firma Ericsson: era vecin si prieten de 12 ani cu Antoniu Petrescu, fostul sef al companiei pe Romania, scrie Reportervirtual.ro.


După că toate probele au fost analizate, instanta a respins toate cererile in ceea ce-l priveste pe Avram, dar a decis ca Sima sa-i plateasca lui Chireac daune morale in valoare de 30.000 de dolari. Daunele materiale au fost respinse si-n cazul sau dupa ce s-a demonstrat ca declaratia eletianului era o fictiune. Hotarare poate fi atacata si ea, mai precizează sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter