Actualitate

Aproape tot bugetul municipiului Turda, „înghiţit” de cheltuielile aparatului administrativ

Bugetul local al municipiului Turda pe anul 2014 este de 80 milioane de lei. Din această sumă, aproximativ 69 de milioane merg spre secţiunea de funcţionare a administraţiei publice locale.

Doar 14% din buget va fi destinat dezvoltării, adică mai puţin de 14% din buget. Întruniți în cadrul unei ședințe ordinare, consilierii au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru acest an al Turzii. Bugetul de venituri și cheltuieli al Turzii va avea în acest an o valoare aproximativ egală cu cea de anul trecut. Proiectul bugetului local pentru anul 2013 prevedea realizarea unor venituri în valoare de 81.537.000 lei. În acest an bugetul este în ușoară scădere și este cifrat la 80.813. 000 lei.

Banii vor fi folosiţi cu precădere, pentru finanţarea cheltuielilor necesare pentru asigurarea funcţionării instituţiilor administraţiei publice locale. Consilierul liberal Cristian Felezeu a atras atenția că sumele alocate capitolului învățământ și modernizare și reperații străzi, este prea mic comparativ cu necesarul, cerând ca la următoarele rectificări bugetare să se aloce sume consistente în acest sens. În cele din urmă bugetul de venituri și cheltuieli al Turzii a fost votat de 18 consilieri, dar au existat și două abțineri venite din partea reprezentanților PPDD- Rozalia Crişan şi Lucian Nemeş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter