Actualitate

Băsescu: Fac apel la preşedintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi

Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă seară, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, unde a spus că un dezastru în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină armata pentru a calma situaţia, făcând un apel ca omologul de la Kiev să nu trimită armata pe străzi.

Băsescu a spus că este nevoie de o "abordare mai consistentă" privind perspectivele de aderare la UE pentru ţările din Parteneriatul Estic, scrie mediafax.ro.

"E nevoie de o abordare mai consistentă. Nu poţi doar să le inviţi la Asociere dar să le spui că nu e o garanţie că vor intra în UE. Cred că UE trebuie să fie mai puternică în crearea perspectivei de intrare în UE", a spus şeful statului, citat de caleaeuropeana.ro.


El s-a referit şi la problema conflictelor îngheţate.

"Un alt lucru este că din toate cele şase state ale Parteneriatului Estic, patru au conflicte îngheţate. Trebuie să găsim o soluţie ca toate aceste state să rezolve pentru totdeauna aceste conflicte îngheţate. Aceste state nu au perspectiva apartenenţei la UE daca nu îşi rezolvă conflictele", a precizat Băsescu.


Preşedintele a cerut omologului său ucrainean să nu cheme armata împotriva manifestanţilor.

"Dezastrul în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină Armata pentru a calma situaţia. Fac un apel la preşedintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi", a spus Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter