Actualitate

Profesorul Marius Popa este chemat înapoi la școală de elevii săi printr-un apel făcut pe Facebook

Marius Popa, profesorul de geografie care predă de 30 de ani la Colegiul Național “Emil Racoviţă” din Cluj şi care a fost dat dispărut de colegii săi în urmă cu o săptămână, are o pagină de Facebook făcută, cel mai probabil, de elevi de-ai săi.

“Scrieţi, că de ora viitoare vă ascult şi vă iau caietele la control şi dacă nu aveţi vreo lecţie, vă scad un punct, două, treaba voastră!”. Acesta e mesajul atribuit profesorului clujean Marius Popa, de pe o pagină de Facebook.

Pagina este făcută în 15 iulie 2011 şi pe ea sunt postate câteva fotografii care par făcute cu telefonul mobil, în timpul orelor. Pagina a fost creată într-o manieră uşor ironică, iar în cronologia ei pot fi văzute mesaje de genul „Omu’ bun îi nebun” sau „Keep calm and Marius Popa”.


Mai mulți elevi de-ai profesorului au scris mesaje pe pagina creată. Comentariile postate înaintea datei dispariției profesorului sunt ironice, dar cele puse după 22 ianuarie au un cu totul alt ton și-l îndeamnă să revină la catedră: „Dom’ profesor, haideţi la şcoală, cu cine mai povestim noi?”, „Haideţi la şcoală dom’ profesor”, „Domn’ profesor…oriunde aţi fi….plătim oricât! Numa’ întoarceţi-vă”.

Pe lângă comentariile postate, elevii au făcut un colaj foto în care apar profesorul Marius Popa, în fundal clădirea Colegiului Național Emil Racoviță, peste care este scrisă în engleză întrebarea: “Have you seen me?” (M-ați văzut?).


Profesorul, poreclit Gopo, nu era sever cu elevii și venea la ore și când era bolnav.

L-ați văzut? Iată cum arată profesorul dispărut

Semnalmentele profesorului dispărut

Ultimele Stiri
abonare newsletter