Actualitate

Doctorul Calu: „M-am născut a doua oară!”

Chirurgul spune că în 20 ianuarie 2014 s-a născut a doua oară în Ţara Moţilor și că e probabil că-și va lua şi un „nume de moţ”.

Chirurgul Valentin Calu a declarat marți, în cadrul unei convorbiri telefonice realizată special pentru membrii presei, că se simte bine, că este foarte bine îngrijit de personalul medical şi că s-a născut a doua oară în ziua de 20 ianuarie 2014 când a scăpat cu viaţă din accidentul aviatic şi a fost găsit de moţii din Apuseni.

„Este un subiect foarte emoţionant pentru mine, am un respect de nedescris pentru oamenii aceştia, nu pot să spun în cuvinte ce am simţit când i-am văzut venind, ce am simţit când am văzut lanternele şi când am auzit strigătele de chemare în pădure. Nişte oameni extraordinari, nişte oameni extraordinari, asta este România adevărată. Şi-au dat hainele de pe ei şi ne-au făcut foc, ne-au purtat pe braţe ca pe copiii lor până la primul mijloc de transport. Nişte oameni deosebiţi şi nu am cuvinte să le mulţumesc. Dacă nu ne găseau (...). Să vă spun un mic amănunt, ne-au găsit exact când trebuia pentru că focul nostru, aşa improvizat cum era, începea să se stingă şi, ca medic, vreau să vă spun că nu mai rezistam mult timp', a spus chirurgul.


Acesta a precizat că are răni reversibile şi tratabile şi că este un pacient foarte cuminte. Valentin Calu a spus că acordă echipei de medici care îl tratează dreptul deplin de a lua decizia când să fie externat. Medicul este de părere că este greu să fii pacient oriunde în lume, dar că atunci când îşi va relua activitatea se va gândi de două ori în momentul în care va prescrie anumite tratamente.

Medicul a mai spus că un asemenea accident te face să îţi revizuieşti lista de priorităţi şi să îţi dai seama că ar fi fost multe lucruri pe care voiai să le faci şi nu le-ai făcut.


Când vrei să faci bine și iese rău

Valentin Calu a mai spus că ceea ce s-a întâmplat după accident este destul de tulbure în mintea sa şi a precizat că s-a lovit la cap. „Ştiu că am sunat la d-na dr. Safta şi ştiţi cum e, drumul spre iad este pavat cu bune intenţii, a venit un număr foarte mare de apeluri şi mi s-a descărcat bateria şi am rămas fără telefon”, a spus medicul.

Chirurgul a mai spus că s-a născut atunci, în ziua accidentului, a doua oară. „Moţii m-au impresionat. Rămân cu chestia asta, am a doua zi de naştere acum. 20 ianuarie 2014, m-am născut în Ţara Moţilor, probabil că o să-mi iau şi un nume de moţ, la un moment dat. M-au impresionat lanţul acesta uman care ne-a scos de acolo şi colegii de la SMURD”, a declarat Valentin Calu.


Medicul a fost de acord să poarte o discuţie telefonică cu managerul Spitalului de Urgenţă Cluj, Petre Şuşca, iar telefonul mobil a fost pus pe redare sunet astfel încât discuţia să se poată auzi în încăperea în care se aflau în jur de 20 de jurnalişti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter