Actualitate

DEMISIA Guvernului Ucrainei, APROBATĂ!

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a aprobat marţi demisia Guvernului condus de premierul Mikola Azarov, în contextul protestelor prooccidentale.

Guvernul actual va continua să funcţioneze până la formarea viitoarei echipe.

Premierul Mikola Azarov şi-a prezentat demisia marţi dimineaţă. "Am luat decizia să cer preşedintelui Viktor Ianukovici să-mi accepte demisia din postul de premier, pentru a crea condiţii suplimentare în vederea unui compromis politic şi unei soluţionări paşnice a conflictului', se arată într-un comunicat oficial, potrivit Mediafax.


Demisia a intervenit după ce preşedintele Viktor Ianukovici a ajuns, luni seară, la un acord cu liderii opoziţiei prooccidentale.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de apropximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legila controversate au fost abrogate marţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter