Actualitate

Probleme cu geografia pentru prefectul de Cluj: Am trimis utilaje de deszăpezire în “judeţul Focşani”

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat, luni, că patru convoaie de utilaje de deszăpezire au fost trimise, duminică noaptea în judeţele din sudul ţării, şi anume “Buzău, Focşani, Brăila şi Galaţi”. În realitate, Focşani este reşedinţa judeţului Vrancea.

Prefectul de Cluj a precizat că în total au fost trimise 45 de utilaje de deszăpezire.

„Duminică noaptea au plecat de la Cluj patru convoaie de utilaje de deszăpezire către judeţele Buzău, Focşani, Brăila şi Galaţi. În total asta înseamnă 45 de utilaje, 15 în Buzău, 5 în Galaţi, 10 în Focşani şi 15 în Brăila. La solicitarea celor de acolo le-am trimis. Aceste utilaje vor opera şi vor ajuta pe cei cu o situaţie delicată. Utilajele provin de la companii private care au care au contract cu autorităţile publice din judeţ, dar şi cele care participă la deszăpezirea Autostrăzii Transilvania şi din cadrul Companiei Naţionale de Drumuri”, a precizat Gheorghe Vuşcan.


Acesta a mai precizat că în judeţul Cluj nu sunt probleme deosebite, toate drumurile fiind deschide circulaţiei. De asemenea, în judeţ nu există nicio şcoală închisă din cauza zăpezilor.

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit luni, până la ora 23.00, în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi Galaţi, iar judeţele Bacău, Vaslui şi Iaşi au fost atenţionate cu cod galben. Membrii comandamentului de urgenţă au decis să declare starea de alertă în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, care au fost timp de şase ore sub cod roşu de viscol.

Ultimele Stiri
abonare newsletter