Actualitate

ANM ar putea emite COD ROŞU de vreme rea

În cursul acestei seri va fi actualizat avertismentul de cod portocaliu şi cod galben de ninsoare valabil pentru mai multe judeţe din sudul şi estul ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU pentru mai multe judeţe din ţară, dar nu exclude posibilitatea unui COD ROŞU. Potrivit ANM, în cazul unui COD ROŞU sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger).

Conform realitatea.net, în cadrul comandamentului de iarnă, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au spus că "în cursul acestei seri vor actualiza avertizarea". "Judeţele din sud-vest, până la limita Judeţul Olt ies de pe portocaliu, ramân pe galben. Judeţele din sud est - inclusiv Constanţa, rămân portocaliu până mâine seară. Duminică vântul va fi mai slab decât azi. Dacă am avut 70-80 km rămânem la 60, numai că vom avea strat de zăpadă mai mare. În legătură cu CODUL ROŞU, nu se va emite cod roşu pentru tot sud est. Nu excludem posibilitatea pentru o anumită zonă", au precizat reprezentanţii ANM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter