Actualitate

Jandarmii clujeni, la datorie de Ziua Unirii Principatelor Române

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura vineri, 24 ianuarie 2014, ordinea publică în municipiul Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Potrivit reprezentanţilor jandarmeriei clujene începând cu ora 10.00, pe timpul depunerilor de coroane şi jerbe de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza echipe ale jandarmeriei vor asigura ordinea publică.

Jandarmii vor fi prezeniţi, pentru a asigura ordinea, şi pe timpul spectacolului organizat în Piaţa Unirii, cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române precum şi pe timpul jocurilor de artificii;


Reprezentanţii jandarmeriei clujenie mai transmit că, în caz de nevoie, există o rezerva de intervenţie pregătite să intervină în situaţia tulburării ordinii publice.

„Misiunea jandarmilor este aceea de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe traseele de afluire/defluire ale participanţilor la aceste manifestări precum şi de asigurare a ordinii publice în zona de desfăşurare a acestora. Jandarmii clujeni recomandă cetăţenilor participanţi la aceste manifestări să aibă un comportament civilizat, să nu introducă şi să nu consume băuturi alcoolice în zonele de desfăşurare a adunărilor publice, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să nu împiedice acţiunea acestora pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice, să nu introducă în zonele de desfăşurare a adunărilor publice arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte asemenea materiale, substanţe sau obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă”, transmite Jandarmeria Cluj.


De asemenea, jandarmii vor asigura garda de onoare la ceremonialul militar ce se va desfăşura cu prilejul „Zilei Unirii Principatelor Române”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter