Actualitate

Care a fost cauza morţii pilotului Adrian Iovan şi a studentei după accidentul aviatic

Pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie, a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, Gheorghe Vieru.

Şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Alba, Gheorghe Vieru, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că acestea sunt primele rezultate ale necropsiilor făcute în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi că analizele făcute de legişti vor fi extinse pentru date mai exacte.

Potrivit acestuia, pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic provocat de fracturi la picioare şi fracturi costele multiple, combinat cu şoc hipotermic.


"Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism", a spus Vieru.

Potrivit acestuia, în cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.


Întrebat dacă ar fi putut fi salvaţi, Vieru a răspuns că acest lucru este foarte greu de stabilit.

"Greu de spus, pentru că nu avem toate datele şi de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic(...) Noi o să extindem investigaţiile şi o să avem date mai precise", a afirmat el.


Întrebat dacă cele două victime au avut hemoragie internă, el a spus că doar în cazul pilotului "s-a descoperit un hemotorace de 200 de mililitri".

El a mai spus că în cazul fetei decesul a avut legătură cu o compresiune toracică prelungită, probabil până când a fost scoasă din avion.


Vieru a afirmat că trupul tinerei va fi dus cu un camion al Armatei la Bucureşti, în cursul zilei de marţi.

În ceea ce îl priveşte pe pilotul Adrian Iovan, şeful SML Alba a spus că a sunat o rudă a acestuia pentru a se interesa care este situaţia, fără însă a spune când va ridica trupul neînsufleţit al acestuia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter