Actualitate

UPDATE: Pilotul Adrian Iovan A MURIT!

Adrian Iovan, pilotul avionului care a aterizat forţat, este persoana decedată în accidentul aviatic. Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite.

UPDATE ora 23.10 Adrian Iovan a decedat

Adrian Iovan, pilotul avionului prăbușit este persoana decedată.

UPDATE 22.57:  Una dintre victimele accidentului aviatic a murit

Una dintre victimele accidentului aviatic de luni după-amiază, din Munţii Apuseni, a murit, a declarat, în cursul serii, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, fără a preciza numele acesteia.


UPDATE 22:35 Un echipaj al SMURD Cluj încearcă resuscitarea unei persoane grav rănite

O persoană grav rănită în accidentul de avion a fost coborâtă de către echipele ISU de la locul unde a avut loc aterizarea forţată la un drum unde sunt mai multe ambulanţe SMURD, iar un echipaj al SMURD Cluj face manevre de resuscitare.

"Este o persoană în stare foarte gravă, se efectuează manevre de resuscitare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş.


UPDATE 22:27 Răniții au fost coborâți pe brațe din zona Vârful Petreasa

O echipă de la Salvamont Bihor a ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la locul unde se află cele şapte victime din avionul care a aterizat forţat într-o zonă din Munţii Apuseni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat că avionul a fost găsit în zona Vârfului Petreasa, iar la faţa locului au ajuns doar pădurarii şi localnicii din Horea şi salvamontiştii din Bihor.


Alina Marescu a spus că două persoane au fost coborâte de către localnici şi pădurari pe braţe până într-o zonă unde se aflau maşini de teren.

La rândul său, Gheorghe Giurgiu, un localnic din judeţul Alba care i-a găsit pe răniţi a declarat, la rândul său, că pilotul ar fi prins între fiarele avionului, şi că echipele ISU îi acordă ajutor.


UPDATE 22:03 Toate cele şapte victime din avion sunt în viaţă; două, în stare gravă

Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite în viaţă, două dintre acestea, respectiv pilotul Adrian Iovan şi o studentă, fiind în stare gravă, potrivit unor surse medicale.

Pădurarul Corneliu Olar, care a coordonat operaţiuni locale de găsire a victimelor, a relatat la B1Tv că unul dintre răniţi era într-o stare critică şi a fost transportat de către săteni pe braţe până în localitatea Pietreasa, situată la limita judeţelor Alba şi Cluj, de unde să fie preluat de ambulanţă.


"Mai era o fată în stare foarte critică", a spus Olar, precizând că unul dintre răniţi era încarcerat în avion.

Gheorghe Giurgiu, unul dintre localnicii din judeţul Alba care l-a însoţit pe pădurarul care a găsit răniţii, a declarat corespondentului Mediafax că starea acestora "nu este prea bună".

"I-am găsit, nu sunt într-o stare prea bună, vă daţi seama. Acum le facem foc pentru că le este frig. Sunt şapte persoane, iar o femeie este într-o stare mai gravă", a spus Giurgiu.

Acesta a precizat că este localnic din Pietreasa şi a participat împreună cu mai multe persoane la acţiunea de căutare.

Ponta a spus, la B1TV, că a cerut să fie informat imediat când răniţii sunt găsiţi.

El a precizat că a primit un SMS în acest sens în timpul emisiunii.

Surse medicale au precizat că răniţii au fost găsiţi de un pădurar care cunoaşte zona şi care a transmis coordonatele echipelor de salvatori.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Bălaş, în jurul orei 21.30 la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel de la un pădurar care căuta în zona Petreasa şi care a găsit epava avionului şi victimele la limita judeţelor Cluj şi Alba.

Ultimele Stiri
abonare newsletter