Actualitate

Ce cadouri a primit familia regală britanică în 2013

Familia regală britanică a publicat lista cadourilor primite oficial în 2013. Printre cele mai ciudate se numără un pitic de grădină, o turtă dulce în formă de catedrală şi o machetă din ciocolată a castelului Windsor, relatează agenţia Belga.

Potrivit listei oficiale publicate miercuri de serviciile palatului Buckingham şi Clarence House, regina Elisabeta a II-a primit anul trecut peste 70 de cadouri, printre care portretul său gravat în trunchiul unui copac, oferit de un parlamentar din Sri-Lanka, şi un abonament la metroul londonez tipărit cu ocazia celei de-a 150-a aniversări a transportului subteran din capitala britanică.

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Khalifa Bin Zayed, i-a dăruit reginei o ramă foto de aur, bătută cu pietre preţioase, fixată pe un ou de struţ, precum şi un colier de perle naturale din Golf. Preşedintele croat Ivo Jospiovici i-a oferit suveranei trei sticle de vin, iar firma de dulciuri Mars, o machetă din ciocolată a castelului Windsor, scrie Agepres.

Cadourile pot fi refuzate dacă sunt considerate nepotrivite sau dacă 'l-ar putea face pe membrul familiei regale să se simtă dator'. Cadouri personale pot fi considerate doar cele cu o valoare mai mică de 150 de lire sterline (180 de euro).

Prinţesa Anne a primit anul trecut, printre altele, un pitic de grădină şi un îngeraş de plastic, iar prinţul Andrew, duce de York, un coş de ciocolată, rahat turcesc, şampanie, ceai, o turtă dulce în formă de catedrală, pricomigdale şi un urs de ciocolată.

Prinţul Charles, care împlinit 65 de ani în timpul vizitei oficiale în India, a primit acolo câteva cutii cu ceai, statuete reprezentând elefanţi şi o sticlă de parfum.

Michele Obama, prima doamnă a SUA, i-a oferit prinţului Harry, cu ocazia vizitei acestuia la Casa Albă din luna mai, un bluzon de piele maro, model pentru piloţi.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter