Actualitate

ATENTAT cu bombă la Cairo

Un atentat cu o bombă artizanală a vizat marţi dimineaţa un tribunal de la Cairo, fără să provoace morţi sau răniţi, cu două ore înaintea deschiderii secţiilor de votare în cadrul unui referendum constituţional, a declarat un oficial de la Ministerul de Interne.

ATENTAT cu bombă la Cairo ATENTAT cu bombă la Cairo

În cartierul Imbaba, în nord-vestul capitalei egiptene, ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei, iar faţada a fost puternic avariată, a constatat un jurnalist AFP. În vecinătate, un magazin a fost avariat, iar ferestrele unor imobile locuite au fost, de asemenea, sparte.

După explozie, zeci de persoane s-au adunat în faţa tribunalului, agitând fotografii cu generalul Abdel Fattah el-Sisi, vicepremier, ministru al Apărării, comandantul armatei, cel mai puternic om din ţară, scrie Mediafax.


Atacurile s-au multiplicat în Egipt după destituirea de către armată, la începutul lui iulie, a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

După destituirea acestuia, autorităţile militare au însărcinat autorităţile interimare să efectueze o "tranziţie democratică", a cărei primă etapă este organizarea unui referendum asupra unei noi Constituţii.


Aproximativ 53 de milioane de egipteni sunt chemaţi la urne marţi şi miercuri, care pare să se transforme într-un adevărat blebiscit pentru generalul el-Sisi.

 

Etichete: cairo atentat bomba
Ultimele Stiri
abonare newsletter