Actualitate

Tragedie în Sângeorz-Băi: O femeie a murit după ce s-a aruncat de la etaj pentru a scăpa dintr-un incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi dimineaţă, într-un bloc din localitatea bistriţeană Sângeorz-Băi, iar o femeie de la apartamentul de la mansardă a murit după ce s-a aruncat de la etaj pentru a se salva, în timp ce ceilalţi aproximativ 60 de locatari au fost evacuaţi de către pompieri.

Tragedie în Sângeorz-Băi: O femeie a murit după ce s-a aruncat de la etaj pentru a scăpa dintr-un incendiu Tragedie în Sângeorz-Băi: O femeie a murit după ce s-a aruncat de la etaj pentru a scăpa dintr-un incendiu

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, incendiul, deosebit de puternic, a izbucnit în jurul orei 02.00, la mansarda unui bloc cu patru etaje din Sângeorz-Băi, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, o femeie în vârstă de 63 de ani care locuia la singurul apartament din mansarda blocului a sărit de la etaj pentru a se salva, în condiţiile în care tavanul locuinţei se prăbuşea, iar ea fusese cuprinsă de flăcări.


Femeia a fost preluată iniţial de o ambulanţă şi transportată în stop cardio-respirator la spitalul din Năsăud, unde a murit la scurt timp.

În acelaşi timp, cei aproximativ 60 de locatari ai blocului au fost evacuaţi din imobil, iar mai multe persoane au făcut atacuri de panică, primind îngrijiri medicale de la echipajele medicale ajunse la faţa locului.


Pentru stingerea incendiului au intervenit 45 de pompieri militari şi civili, cu nouă maşini, iar focul a fost lichidat în aproximativ două ore, însă intervenţia pompierilor a mai durat încă două ore deoarece aceştia au decopertat acoperişul blocului.

Reprezentantul ISU a mai spus că în urma incendiului apartamentul de la mansardă a fost distrus în totalitate, însă celelalte locuinţe nu au fost afectate de foc, doar apartamentele de la etajul al patrulea fiind degradate din cauza apei folosite de pompieri.


Marius Rus a mai spus că locatarii din bloc se vor putea întoarce în apartamente întrucât structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată.

Conform sursei citate, incendiul a izbucnit din cauza unei sobe defecte şi a unui coş de fum necurăţat din apartamentul de la mansardă, toate locuinţele din imobil fiind încălzite cu sobe cu lemne.


 

Etichete: incendiu
Ultimele Stiri
abonare newsletter