Actualitate

Traian Băsescu: Ariel Sharon rămâne una dintre figurile marcante din istoria modernă a Israelului

Preşedintele Traian Băsescu a transmis sâmbătă, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a fostului premier Ariel Sharon, un "om de stat ale cărui viziune şi eforturi au contribuit la consolidarea identităţii Statului Israel".

"Încetarea din viaţă a lui Ariel Sharon, om de stat ale cărui viziune şi eforturi au contribuit la consolidarea identităţii Statului Israel, reprezintă o pierdere însemnată pentru poporul său şi pentru întreaga lume. Prin acţiunile sale politice şi prin valorile pe care le-a susţinut în întreaga sa activitate, Ariel Sharon rămâne una dintre figurile marcante din istoria modernă a Statului Israel", se spune în mesajul preşedintelui Băsescu, potrivit unui comunicat de presă al Admnistraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului transmite condoleanţe familiei şi celor care l-au preţuit pe Ariel Sharon.


Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, după ce starea sa de sănătate se deteriorase în ultimele zile, fiind critică. Ariel Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.

"În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, doresc să adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit", spune preşedintele Băsescu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter