Actualitate

VIDEO - Traian Băsescu, "cot la cot" cu Mircea Albulescu într-o producţie în regia lui Cornel Mihalache

Docuficţiunea "Zi că-ţi place!", de Cornel Mihalache, o producţie-manifest în care Preşedinţia României este disputată de candidaţi reali ca Traian Băsescu, Adrian Năstase şi Gigi Becali, dar şi de falşi candidaţi ca Mircea Albulescu şi George Ivaşcu, a fost prezentată, joi seară, la Cinema Studio.

Producţia "Zi că-ţi place!", în regia lui Cornel Mihalache, după piesa omonimă semnată de Valentin Nicolau, este un proiect al Casei de Producţie TVR şi a fost prezentată în avanpremieră la Cinema Studio din Bucureşti. Producţia va fi difuzată în premieră luni, de la ora 20.30, pe TVR 2, TVR HD şi, online, pe TVR+.

"Zi că-ţi place!" a fost aplaudată intens de cele câteva sute de persoane prezente la eveniment, care au apreciat măiestria cu care Cornel Mihalache a îmbinat înregistrări de la confruntarea candidaţilor la alegerile pentru preşedinţia României din anul 2004, de la Televiziunea Română (atât din timpul emisiunii, cât şi cadre de la sosirea candidaţilor la TVR, de la machiaj etc.), cu un context ficţional, prezentat din perspectiva unei femei frumoase ("românica noastră", interpretată de actriţa Meda Victor), care intră în contact cu falşi candidaţi la funcţia de preşedinte al României.


"Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol" - aşa începe autorul Valentin Nicolau piesa sa (pentru scenă sau ecran) "Zi că-ţi place!".

Ultimele Stiri
abonare newsletter