Actualitate

Primăria Chiuieşti nu dispune de un autoturism propriu

Localitatea Chiuieşti are vicecampioni la oină, la nivel naţional, dar Primăria nu deţine un automobil pentru uzul propriu.

Conducerea comunei Chiuieşti se laudă cu o serie de realizări printre care modernizarea şcolilor, asfaltarea unor drumuri, canalizare şi elevi buni. De asemenea, comuna se poate lăuda cu construirea unei baze sportive moderne, unice în România doar pentru Sportul Naţional Oina, precum şi cu titluri de vicecampioni naţionali de acest sport,  la toate categoriile de juniori . Cu toate acestea, Primăria Chiuieşti se confruntă cu o problemă jenantă: nu are maşină proprie, deplasările in comună făcându-se „cu autoturismul proprietate personală pentru nişte salarii de mizerie“, atrage atenţia primarul Mihuţ.

Primarul Chiueşti, Gavril Mihuţ:

„Toate realizările au fost obţinute cu bani puţini, dar cheltuiţi cu responsabilitate în conjunctura în care Primăria Chiuieşti, deşi nu are maşina proprie, deplasările în comună şi pentru nevoi făcându-se cu autoturismul proprietate personală pentru nişte salarii de mizerie contestate permanent de presă şi televiziune, cred eu din lipsă de informaţii reale. De aceea doresc să fac public salariul meu şi al altor doi dintre angajaţi: Mihuţ Gavril – primar – 2.632 lei brut şi 1.854 lei net, Boşca Angela – contabil şi funcţionar public – 1.700 lei brut şi 1.151 lei net. De asemenea, Lador Cristina – asistent social contractual – 1.166 lei brut şi 855 lei net.


În organigramă avem aprobat 22 de posturi din care 2 demnitari: primar şi viceprimar, 6 funcţionari publici din care 4 ocupate,  2 vacante,  14 posturi contractuale din care 3 posturi vacante şi 8 posturi pe durată determinată pentru asigurarea funcţionalităţii obiectivelor de investiţii realizate pe fonduri europene din care 2 ocupate şi 6 vacante.

Avem servicii fără angajat pe post din cauza piedicilor puse de către Administraţia Centrală deşi potrivit legilor indeplinim condiţiile de desfăşurare a concursurilor de ocupare a acestor posturi, fiindu-ne asigurate resursele financiare necesare pentru plata salariilor acestor angajaţi.


Derularea proiectelor din fonduri europene se desfăsoară in condiţii deosebit de anevoioase deoarece legislaţia este stufoasă şi cu neajunsuri (...).

Menţionăm că demnitarii publici ne sprijină în realizarea obiectivelor în Campanii electorale, apoi uită de noi, vizitându-ne doar la evenimente importante pentru a-i vedea mulţimea, uitând că dacă noi, primarii nu avem rezultate, cei care nu pierd nu suntem numai noi, credibilitatea partidelor din care facem parte scade şi pierd şi ei. Singura rezolvare ar fi să nu se mai facă presiune politică pe administraţie şi promovarea în funcţii la servicii descentralizate să se facă dintre cei mai buni gospodari din administraţie, nu de pe listele electorale de la partide“.


Comuna Chiuieşti este situată la extremitatea nord-nord-vestică a judeţului Cluj, teritoriul aparţinând Podişului Someşan, are sub 3.000 de locuitori şi o suprataţă de 11.236 hectare. Chiueşti are în componenţa sa şapte sate, Chiuieşti, Măgoaja , Strâmbu, Huta, Valea lui Opriş, Valea Căşeielului şi Dosul Bricii. Din 1996 acestea sunt gospodărite de către primarul economist Gavril Mihuţ (PNL).

Etichete: chiuiesti
Ultimele Stiri
abonare newsletter