Actualitate

România participă la Eurovision 2014. Află când va avea loc selecţia naţională!

Societatea Română de Televiziune (SRTv) confirmă participarea României la Eurovision şi în 2014, melodia care va reprezenta țara noastră la acest concurs european urmând să fie aleasă în cadrul selecţiei naţionale.

Conform sursei citate, TVR consideră că "România şi românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important".

Decizia participării la Eurovision a fost comunicată European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului.


Cei care doresc să intre în selecţia naţională se vor putea înscrie în competiţie în perioada 15 ianuarie - 14 februarie (depunerea sau trimiterea pieselor şi a documentelor prevăzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro).

Între 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs), iar pe 20 februarie vor fi anunţate cele maximum 12 melodii finaliste.


Pe 1 martie va avea loc selecţia naţională a Eurovision, în care va fi aleasă melodia câştigătoare, în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, pe 6, 8 şi 10 mai, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Ultimele Stiri
abonare newsletter