Actualitate

Finalizarea obiectivelor aflate în derulare de Salina Turda Durgău SA, prioritate pentru 2014

Mai multă transparență, atragerea turiștilor din toate colțurile lumii și includerea în circuitul internațional sunt doar câteva din dezideratele noii conduceri a Salinei Turda.

Conducerea Salinei Turda își dorește realizarea unui pachet integrat de servicii turistice care nu doar să atragă turiștii la Turda ci să-i determine să mai revină în orașul de pe Arieș și să plece să povestească și altora despre minunea de aici, prin urmare cei mai buni ambasadori ai obiectivului turistic fiind cei care calcă pragul ocnei de sare.

La finele anului trecut, Vasile Nemeș a fost schimbat din funcția de director al societății Turda Salina Durgău SA. Noul director interimar este Vasile Tot, consilier local la Câmpia Turzii, din partea PP-DD.


În cadrul unui interviu, președintele Consiliului de Administrație de la SC Salina Turda Durgău SA, Matei Cristian a explicat și motivele acestei schimbări cu accent pe intrarea în legalitate, o mai bună promovare a salinei, pentru că în opinia sa nu e destul doar să faci bani, important este să și dezvolți și să definitivezi proiectele începute și nu în ultimul rând contează gradul de satisfacție al beneficiarilor direcți!

„Eu am încercat să-l lămuresc pe directorul general să prezinte niște rapoarte pentru că aici vorbim de un bun public, pentru ca populația să fie în cunoștință de cauză de ce se întâmplă aici. Disfuncționalitățile au trenat, începând cu bazinul de înot didactic care din cauza problemelor tehnice a stat mai mult închis, au existat și unele deschinderi ale CNI-ului care a fost unul din părțile contractante în realizarea acestui obiectiv, s-a demonstrat că nu era cazul să stea închis drept dovată că după câteva zile s-a redeschis. Părerea mea este că nu s-au făcut toate demersurile pentru promovarea lui, nu s-a luat legătura cu școlile pentru a mobiliza elevii să vină la bazin...centrul SPA la care încă nu s-a făcut recepția finală, nici o investiție la hotelul Potaissa și asta deși existau bani atât din creditul luat cât și din veniturile proprii. Sigur era acuzată la un moment dat o lipsă de bani din cauza faptului că nu s-au virat la nivelul prelurării de către dânsul a conducerii societății, bani care erau reclamați de Curtea de Conturi, dividende care trebuiau plătite, orice zi de întârziere aduce penalități, la fel s-a întâmplat și pentru anul 2012, trebuia intrat în legalitate”, subliniază Matei.


Președintele Consiliului de Administrație de la Salina reclamă și nerespectarea regulamentului societății, a actului constitutiv care presupune ca directorii să fie numiți de CA, dar aceștia au fost numiți de directorul general.

Lipsa de transparență, tergiversarea lucrările la bazinul de înot și centrul SPA de la hotelul Potaissa din centrul Turzii, nu s-a păstrat legalitatea financiară, toate au condus la revocarea Consiliului de Administrație inițial, apoi a directorului general explică actuala conducere a societății care administrează Salina Turda.


La rândul său, Vasile Tot, noul directorul general, a vorbit despre intențiile de viitor în ceea ce privește dezvoltarea salinei, noul ritm care trebuia impus pentru ca obiectivul să atragă de la un an la altul tot mai mulți turiști.

Vreau să pornesc de la premisa că acționarul unic, Consiliul Local Turda a făcut nominalizările pentru Consiliul de Administrație, sunt oameni cu o experiență fiecare în domeniul lui destul de bogată. Noi am analizat situația și avem o maturitate profesională care să coincidă cu interesul major al acționarului public. În această perioadă de interimat noi vrem să preluăm din mers toată activitatea, pe fiecare sector încercăm să optimizăm, să aducem societatea la un parametru de funcționare care să permită o dezvoltare viitoare. Trebuie să vedem pe termen mediu și lung care sunt strategiile de implementare și integrare într-un sistem turistic care să pemită un pachet de servicii suficient de atractiv care să fie ca un magnetu pentru clienții care trebuie să fie mulțumiți de calitatea servicilor ferite de noi, subliniază Vasile Tot.


Pe scurt noul director general a prezentat obiectivele aflate în administrare. Proiectul de dezvoltare al salinei cu o galerie între mina Iosif și Terezia demarat încă de anul trecut. Lungimea totală este de 50 m, deja s-au făcut săpături pe galerie de 20 m. în condițiile actuale în această toamnă este posibil ca pasajul respectiv să fie complet amenajat.

În paralel vor fi demarate procedurile pentru punerea în valoare a noii mine, aici fiind inclusă și reconfigurarea traseului de vizitare a salinei, toate urmând să aducă un plus de valoare obiectivului turistic de la Turda.


Ștrandul Durgău cu cele două lacuri va fi inclus în pachetul de servicii care după darea în folosință a SPA-ului de la hotelul Potaissa va face parte din strategia de atragere a turiștilor.

Având un sistem integrat cu un pachet care să fie atractiv, poți să te îndrepți atât către turismul balnear, cât și pentru turismul de week-end, vrem să intergrăm ce avem aici într-un pachet mai amplu legat de obiectivele turistice pe care le are ca potențial municipiul Turda, conchide noul director general al salinei.

Acesta a mai punctat faptul că societatea va fi prezentă la toate târgurile de turism, atât naționale cât și internaționale în vederea unei mai bune promovări a celui mai important obiectiv turistic din Transilvania.

abonare newsletter