Actualitate

Sala Polivalentă va fi gata în septembrie, la trei ani după începerea lucrărilor

Contractul dintre Primăria Cluj-Napoca și firma CON-A din Sibiu pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă a fost semnat astfel că lucrările urmează să fie reluate în scurt timp. Va fi dat în folosinţă şi un parking de 445 locuri.

Contractul dintre Primăria Cluj-Napoca şi CON-A din Sibiu pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă a fost semnat în 30 decembrie 2013 astfel că lucrările vor începe în scurt timp. Termenul de finalizare a investiţiei este de opt luni, ceea ce înseamnă că în august-septembrie Sala Polivalentă va fi finalizată. Noul obiectiv de investiţii al Primăriei Cluj-Napoca vine "la pachet" cu un parking de aproximativ 400 de locuri. “Am semnat în 30 decembrie contractul şi luni urmează să am o întâlnire cu firma de specialitate pentru începerea lucrării. Odată cu finalizarea sălii vom avea şi un parking cu 445 de locuri la Sala Polivalentă care va deservi şi clujenii care merg la serviciu în centru. Să sperăm că va ajuta la decongestionarea traficului”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.

Şantierul a fost oprit în stadiul de 65%

Şantierul pentru finalizarea Sălii Polivalente este oprit şi pus în conservare de mai multe luni din cauza blocajelor determinate de contestaţii. Înaintea contestaţiilor pentru continuarea lucrărilor, a fost înregistrată o situaţie fără precedent în România: lucrările au fost blocate, în martie 2012, în stadiul de 65% după ce firma ACI au depus o plângere în instanţă prin care au cerut anularea rezultatului licitaţiei câştigată de CON-A din Sibiu. “Războiul” pornit de ACI nu a fost câştigat de nimeni, iar oferta celor de ACI a fost declarată neconformă de expertul angajat de Primărie pentru a analiza oferta acestora.
După acest blocaj a fost realizată o nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor, dar şi de data aceasta au apărut blocaje ca urmare a contestaţiilor. Anunţul privind desemnarea câştigătorului pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă a fost făcut la mijlocul lunii decembrie 2013. În cursa pentru realizarea ultimelor lucrări la Sala Polivalentă s-au înscris două firme: Strabag SRL cu Strabag AG, cu o ofertă de peste 43 milioane lei şi asocierea CON-A cu Nisal şi InterSport cu o ofertă de  aproape 35 milioane lei. Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, conform criteriului de atribuire ''preţul cel mai scăzut'', ofertantul desemnat câştigător a fost asocierea CON-A cu Nisal şi InterSport.
Asocierea Strabag SRL cu Strabag AG a fost declarată inacceptabilă, aşa cum se reiese şi din raportul expertului cooptat, fiind mai mare cu peste 23% decât valoarea estimată a procedurii, aceasta s-a impus a fi respinsă ca inacceptabilă, potrivit legii.
Contractul se referă la continuarea lucrărilor necesare finalizării acestui proiect important de investiţii, realizat din fonduri de la bugetul local, care a fost demarat în anul 2010 însă a fost stopat în faza de execuţie a cca 65% din lucrări, printr-o sentinţă a instanţelor.


Sala va avea peste 7.000 de locuri

Valoarea estimată în caietul de sarcini a procedurii a fost: 35.138.188,45 lei fără TVA. Termenul de realizare al proiectului este de 8 luni. Firma CON-A din Sibiu a realizat şi lucrările la Sala Polivalentă până la stadiul de 65%. Regimul de înălţime va fi de 1S+P+3E. Sala va avea peste 7000 de locuri cu anexele sportive si tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile, un parking pentru minimum 446 de maşini.
Sala va fi construită la standarde internaţionale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de competiţii sportive şi activităţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter