Actualitate

Americanii se pregătesc să deschidă primele cafenele unde se va comercializa canabis

SUA vor deschide, la 1 ianuarie, primele "coffee shop"-uri unde se va putea comercializa canabis în scopuri recreative, primele state în care vor funcţiona aceste localuri fiind Washington (nord-vest) şi Colorado (vest), relatează France Presse.

În timp ce cultivatorii de canabis au motive de bucurie, autorităţile americane sunt preocupate mai ales de modul de impozitare a acestei noi activităţi comerciale, cel puţin în forma sa legală, informeză Agerpres.

Anumite companii au anunţat deja organizarea unor excursii în cele două state în care vor apărea primele "coffee shop"-uri şi care în luna noiembrie au legalizat prin referendum consumul de canabis în scopuri recreative.


''Noutatea însăşi atrage oameni din toate părţile. Vin oameni cu maşinile din Texas, din Arizona şi din Utah numai pentru a face parte din istorie'', explică Adam Raleigh, patronul furnizorului de canabis Telluride Bud Company.

Consumul de canabis în scop medical este deja legal şi reglementat în 19 state din componenţa SUA, iar în majoritatea dintre acestea consumul de canabis în scop recreativ nu este considerat un delict.

Ultimele Stiri
abonare newsletter