Actualitate

Care sunt HOBBY-URILE PREFERATE ale oamenilor

Vizionarea programelor de televiziune a devenit una dintre activităţile preferate ale oamenilor în privinţa petrecerii timpului liber, în defavoarea exerciţiilor fizice, potrivit unui sondaj citat de dailymail.co.uk.

Conform sondajului efectuat în Marea Britanie, un sfert dintre persoanele intervievate au declarat că îşi petrec timpul liber în faţa televizorului, faţă de doar 5% care au afirmat că practică un sport de echipă.

Pe lista activităţilor dedicate timpului liber urmează cântatul la un instrument - în proporţie de 4% - şi pescuitul, care în trecut se regăsea printre hobby-urile foarte populare, dar care acum este preferat de numai 2% dintre repondenţi.


De asemenea, 2% dintre participanţi colecţionează monede şi timbre, iar 1% preferă activităţile de bricolaj.

Promotorii sondajului afirmă că dispariţia acestor hobby-uri tradiţionale este simptomatică pentru o societate din ce în ce mai interesată de celebritate şi reality show-uri.


"Oamenii au devenit dependenţi de reality show-uri. Programele de televiziune sunt extrem de accesibile şi numeroşi oameni le urmăresc cu plăcere. (...) Ceea ce mă deprimă este faptul că oamenii spun că nu au timp să facă alte lucruri. Dar dacă ar petrece măcar jumătate de oră fără televizor şi făcând mişcare, acest lucru i-ar ajuta să rămână în formă", a declarat Tam Fry, reprezentant al Forumului naţional al obezităţii din Marea Britanie.

Rezultatele sondajului au arătat, de asemenea, că doar 8% dintre subiecţi merg la muzee şi doar 9% au spus că le plac activităţile din domeniul artelor.


În mod surprinzător, o treime dintre respondenţi au afirmat că le face plăcere să citească în timpul liber - acesta fiind cel mai popular hobby dintre toate.

În acelaşi timp, o cincime dintre respondenţi au afirmat că le place să călătorească în timpul liber, iar 12% au trecut pe lista hobby-urilor ieşitul în club şi întâlnirile cu prietenii.


Cercetătorii au mai descoperit că una din cinci persoane din Marea Britanie a fost nevoită să renunţe anul trecut la activităţile preferate deoarece nu şi le mai poate permite.

"Să stea pe canapea (la televizor, n.r.) este tot ceea ce îşi pot permite aceşti oameni, din cauza costurilor de trai din ce în ce mai ridicate", a declarat Sean O’Meara, editorul site-ului de economii watchmywallet.co.uk.


 

Etichete: exercitii fizice
abonare newsletter