Actualitate

Trupa clujeană Grimus va concerta pentru prima dată pe alt continent: Este prima formaţie românească prezentă la Festivalul Saarang din India

Trupa Grimus va fi prezentă, pe 11 ianuarie 2014, la Festivalul Saarang din Chennai, India, participarea în premieră a unei formaţii din România la acest eveniment fiind sprijinită de Institutul Cultural Român (ICR), potrivit unui anunţ postat pe site-ul institutului.

Grimus va concerta pentru prima dată pe alt continent Sursa foto: pressalert.ro

Organizat de la jumătatea anilor ‘70, denumit iniţial Mardi Gras (iar din 1996 Saarang), festivalul, eveniment social şi cultural de amploare, durează cinci zile şi reuneşte un public de peste 50.000 de persoane, în mare parte studenţi.

Grimus este invitată să cânte în ziua dedicata muzicii din întreaga lume: World Fest - Rock Show. După ce a cântat în peste 10 ţări din Europa, trupa originară din Cluj va concerta pentru prima oară pe un alt continent, în aceeaşi zi cu britanicii de la The Architects, scrie Mediafax.


Grimus este trupa românească cu cele mai multe prezenţe la festivaluri intenaţionale în ultimii doi ani. După ce în vara lui 2012 au bifat apariţii la Sziget Festival (Ungaria), EXIT Festival (Serbia), Rock for People (Cehia) şi B’estfest, 2013 a început pentru Grimus cu o prestaţie la Eurosonic (cel mai mare festival de show case din Europa) şi a continuat cu Arezzo Wave Festival (Italia) şi Waves Vienna Festival (Austria).

Grimus a fost considerată încă de la început una dintre cele mai interesante trupe ale noului val al rockului românesc. "Panikon" şi "Egretta", cele două albume ale trupei, au primit aprecieri din partea criticilor de specialitate, iar show-urile live le-au adus nenumăraţi fani.


Membrii trupei Grimus au susţinut concerte în deschiderea show-urilor susţinute în România de Red Hot Chili Pepper, Placebo şi Roxette şi au participat la numeroase festivaluri în ţară şi străinătate.

Grimus înseamnă Bogdan Mezofi (vocal), Valentin Rauca (chitară), Cristian Csapo (chitară), Lehel Kiss (clape), Titus Vadan (bas), Tamas Adorjani (tobe).

Etichete: india
Ultimele Stiri
abonare newsletter