Actualitate

Două troleibuze noi circulă de astăzi în Cluj-Napoca

Parcul auto al RATUC Cluj a fost dotat anul acesta cu şapte troleibuze noi. Două dintre acestea au fost puse în circulaţie, miercuri, iar altele cinci în lunile anterioare ale acestui an.

Două troleibuze noi, moderne, dotate cu camere de supraveghere, rampă pentru persoane cu dizabilităţi şi afişaj LED au fost puse în circulaţie începând de astăzi pe linia 25. Cele două troleibuze au pornit pe traseu din capătul liniei 3 din cartierul Gheorgheni, în prezenţa primarului Emil Boc şi a directorului RATUC Cluj, Liviu Neag. “Am anunţat că anul acesta vom achiziţiona 10 troleibuze noi. Astăzi mai sunt date în circulaţie două noi troleibuze alături de cele cinci care se află în circulaţie. Următoarele trei urmează să sosească în luna ianuarie. Deci, astăzi sunt în circulaţie şapte din cele 10 troleibuze pe care le achiziţionăm în cadrul acordului cadru”, a declarat Emil Boc.

Preţul unui troleibuz este 1,9 milioane lei. “Este dotat cu toate cele necesare unui transport decent, de la platformă care coboară pentru ca femeile cu cărucioare sau persoanele cu dizabilităţi să poată urca în troleibuz, la afişaj cu LED, în interior sunt camere de luat vederi pentru evitarea şi protejarea cetăţenilor de actele eventuale de violenţă. De asemenea, este dotat cu GPS astfel încât să poată fi urmărit în orice moment”, a mai spus primarul.


Durata de viaţă este 15 ani, iar perioada de garanţie este de doi ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter